Beregn nyt anlæg

Ønsker du et nyt anlæg og ikke ved hvilke specifikationer de forskellige komponenter skal have? Udfyld blot de givne variabler herunder, og vi udregner for dig.

Kubikmeter vand i din pool (m3):

Omsætningstid (timer):

Vi anbefaler en omsætningstid for private pools på 5 timer. Hvis omsætningstiden er over 7 timer, risikerer du at få såkaldte døde hjørner i poolen, hvor vandet ikke bliver renset. Hvis den er under 2 timer, har du et stort strømforbrug.Filterhastighed (m3/m2/time):

Et filter fungere bedst, hvis vandet løber langsomt igennem. Hastigheden måles i kubikmeter per kvadratmeter sandoverflade per time. Hastigheden skal ligge mellem 20 – 30 m3/m2/time. Derover forringes filtets funktion væsentligt. Der er ikke nogen nedre grænse for hastigheden. Vær opmærksom på at AFM filtermedie (i stedet for sand) forbedrer filtreringen.


Resultat

Med dette resultat kan du se hvilke specifikationer dine komponeneter skal have, for at give dig den optimale rensning af dit vand. Hvis dit vand er ordentligt renset, undgår du et stort kemikalieforbrug.


Krav til pumpens ydelse: 0 m3

Krav til filterets areal: 0.00 m2

Minimum diameter på filteret: 0 mmRent vand

Hvis du vil have rent vand og spare strøm, skal pumpe og filter passe til din pool. Oftest ser vi at pumpen er for stor og derfor bruger for meget strøm. Dette udregningsark hjælper dig med at finde den rigtige pumpe og det rigtige filter, så det passer til din pool.

Spar strøm

Hvis du vil spare strøm, kan du overveje at købe en lille pumpe til filtrationen og kun bruge din store pumpe når du skal returskylle filtret. Alternativt kan du overveje en af de nye frekvensstyrede pumper, som kan indstilles til tre forskellige ydelser. Dermed kan pumpen indstilles til at passe til dit filter og samtidigt har du energi nok til at returskylle filteret.

Vand bør aldrig stå stille!

Vand der står stille ændrer karakter og vil hurtigere blive bakteriefyldt, med større kemiforbrug til følge. Med de nye frekvensstyrede pumper, kan du sætte pumpeydelsen langt ned om natten og dermed opnå en stor strømbesparelse og samtidigt have bevægelse i poolvandet. Du får renere vand og reducerer kemiforbruget.