Beregn mit anlæg

Er du ejer af et pool anlæg, men ved ikke om dine komponeneter passer til poolen? Angiv blot de givne variabler herunder, og vi udregner hvorvidt det passer sammen, for dig.

Kubikmeter vand i din pool (m3):

Pumpens ydelse (m3):

Pumpe ydelsen kan ikke læses på din pumpe, men du kan derimod læse enten kW (kilowatt) eller HP (hestekræfter) på din pumpe. Herunder kan du se pumpe ydelsen, der matcher dine kW eller HP, baseret på den mest solgte pumpe (Kripsol KORAL pumper ved 6 meters løftehøjde)

− 0,37 kW/0,50 HP → 12m3
− 0,55 kW/0,75 HP → 15m3
− 0,75 kW/1,00 HP → 19m3
− 1,13 kW/1,50HP → 25m3
− 1,50 kW/2,00 HP → 29m3
− 2,20 kW/3,00 HP → 33m3Filter diameter (mm):
Resultat

Med dette resultat kan du se hvorvidt dine komponeneter passer sammen, og om de passer til din pool.

Din filterhastighed: 0 m3/m2/time*

Din omsætningstid: 0 timer*** Er din filterhastighed mellem 20-30 m3 per m2 per time, bliver dit vand optimalt renset. Er hastigheden over de 30 m3 per m2 per time, burde du skifte til et større filter eller en pumpe med mindre ydelse.

** Vi anbefaler en omsætningstid på 2-7 timer (optimal: 5 timer) til private. Er dit omsætningstid højere, har du et stort strømforbrug, og du burde derfor skifte til en pumpe med mindre ydelse. Er din omstæningstid lavere en 2 timer, risikere du at få døde hjørner i din pool, og du burde derfor skifte til en pumpe med højere ydelse.


Rent vand

Hvis du vil have rent vand og spare strøm, skal pumpe og filter passe til din pool. Oftest ser vi at pumpen er for stor og derfor bruger for meget strøm. Dette udregningsark hjælper dig med at finde den rigtige pumpe og det rigtige filter, så det passer til din pool.

Spar strøm

Hvis du vil spare strøm, kan du overveje at købe en lille pumpe til filtrationen og kun bruge din store pumpe når du skal returskylle filtret. Alternativt kan du overveje en af de nye frekvensstyrede pumper, som kan indstilles til tre forskellige ydelser. Dermed kan pumpen indstilles til at passe til dit filter og samtidigt har du energi nok til at returskylle filteret.

Vand bør aldrig stå stille!

Vand der står stille ændrer karakter og vil hurtigere blive bakteriefyldt, med større kemiforbrug til følge. Med de nye frekvensstyrede pumper, kan du sætte pumpeydelsen langt ned om natten og dermed opnå en stor strømbesparelse og samtidigt have bevægelse i poolvandet. Du får renere vand og reducerer kemiforbruget.